Köszöntő

 

Lectori Salutem!

Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 2021-ben ismét megrendezi az immár hetvenéves múltra visszatekintő Országos Tudományos Diákköri Konferenciát, amely a hallgatói és oktatói közösség szakmai és emberi szempontok szerint is kiemelkedő jelentőségű eseménye. Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy e konferencia Állam- és Jogtudományi Szekciójának – 2003 után immár másodízben – ismét a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara adhat otthont. 

Rendezvényünk, amelyet a rendkívüli körülmények közepette szokatlan formában, online fogunk megszervezni, a hazai jogi felsőoktatás legnagyobb seregszemléje. Ez az új helyzet új kihívások elé állítja a szervezőket és az OTDT Állam- és Jogtudományi Szakmai Bizottságát is. A személyes találkozás varázsát egyrészt az online elérhető rendezvényelemek sokszínűségével igyekszünk pótolni, másrészt a rendezés e módjában is megtalálva a jót, célunk, hogy programjainkat az érdeklődők minden eddiginél szélesebb köréhez eljuttassuk.

A szekcióban a jogászképzés nyolc egyeteme és – a közigazgatási valamint a rendészeti képzések révén – a Nemzeti Közszolgálati Egyetem immár hagyományos résztvevőnek számít. De reményeink szerint ezúttal is jelen lesznek versenyzőként a határon túli magyar egyetemisták, valamint a kiemelkedő középiskolás kutató diákok is. Hiszen az OTDK elsősorban a hallgatókhoz, a jelen és a jövő tudósaihoz, kutatóihoz szól.
Felgyorsult világunkban mind a jogalkotás, mind a jogalkalmazás bőségesen kínál feldolgozandó kutatási témát, ezért biztosak vagyunk abban, hogy a 35. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciója is izgalmas versenyt kínál majd. A kísérő rendezvények pedig alkalmasak lesznek karunk, egyetemünk és városunk virtuális megismerésére – amely alapján reméljük, sokan kedvet kapnak, hogy a közeljövőben személyesen is felkeressék konferenciánk helyszínét.

Debrecen és a Debreceni Egyetem híres vendégszeretetéről, örömmel és szeretettel várunk tehát minden érdeklődőt a 35. OTDK Állam- és Jogtudományi Szekciójának online rendezvényein, 2021. április 12-15. között.

 

Dr. Veronika Szikora

 

Dr. Szikora Veronika
egyetemi tanár,
a DE Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, 
a szekció ügyvezető elnöke 

 

 

Dr. Balogh Judit
habil. egyetemi docens
az OTDT Állam- és Jogtudományi 
Szakmai Bizottságának elnöke 

Frissítés dátuma: 2020.11.30.


Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.