Hírek

22 feb
Fáklyákkal, talárban vonultak a joghallgatók
A szokásokhoz híven fáklyás felvonuláson búcsúzott a várostól a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának csaknem száz végzős hallgatója. A látványos menet tagjai szerda este a Déri térről az egyetem Főépületéig sétáltak.
07 feb
Bemutatkoztak a jövő tudósai Nyíregyházán
Tudományos Diákkori Konferencián ismertették kutatási eredményeiket az Egészségtudományi Kar hallgatói többek között az infokommunikációval, a dohányzási szokások felmérésével, a derék-hátfájás és nyaki fájdalom vizsgálatával, a táplálkozással, a fizikai aktivitással, valamint az időskori marginalizációval kapcsolatban. A társadalomtudományi szekcióban összesen húsz fiatal kutató tartott előadást.
22 jan
Jogászok kaptak diplomát
Az oklevél átvételével zárták tanulmányaikat a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának végzősei a Főépület Díszudvarán pénteken. A jogász szak nappali és levelező tagozatán ezúttal 28-an, az Európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzési szakon 5 jelölt felelt meg a képesítési követelményeknek.
11 jan
A jogtudomány teljes spektruma elérhető a DE-n
A Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kar a zászlóshajónak tekintett jogászképzés mellett többek között igazságügyi igazgatási alapszakot és jogi asszisztens felsőoktatási szakképzési szakot is kínál, a jogász diplomával rendelkezőknek pedig angol nyelvű európai és nemzetközi üzleti jog mesterképzést is ajánl. Az itt végzettek a klasszikus jogi pályák mellett gazdasági területeken, illetve európai uniós intézményeknél is el tudnak helyezkedni.
13 dec
Támogatott tehetséggondozás a DE-n
Idén is sikerrel szerepeltek a Nemzeti Tehetség Program pályázatain a Debreceni Egyetem tudományos műhelyei, karai és szakkollégiumai, amelyek összesen csaknem 57 millió forintot nyertek az intézmény hallgatóinak tehetséggondozására.
11 dec
DEDM: megvannak a 2023-as abszolút győztesek
A napokban tartotta díjátadóját és értékelő évzáróját a DEAC Szabadidősport szakosztálya által szervezett Debreceni Egyetem Dolgozói Mozgásprogram (DEDM) a Kazánházban. Az eseményen kiderült, mely szervezeti egységek dolgozói mozogtak a legtöbbet 2023-ban.
08 dec
DEbate – angol nyelvű országos vitaverseny a BTK-n
A debreceni Tóth Árpád Gimnázium csapata nyerte a DEbate angol nyelvű országos vitaversenyt, amelyet idén is az Amerikai Egyesült Államok Nagykövetsége és az Amerikai Kuckó közreműködésével szervezett meg a Debreceni Egyetem Angol-Amerikai Intézete.
07 dec
A bírói függetlenség hajdan (és majdan?)
A bírói függetlenségről szóló tudományos előadást hallgathattak azok, akik részt vettek a Debreceni Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara, valamint a közelmúltban tisztújításon átesett Magyar Tudományos Akadémia debreceni szervezetéhez tartozó Jogi Munkabizottság közös rendezvényén.
04 dec
IKTV – régi értékek új köntösben
Idén a megszokottól eltérő, új tematikával és feladatokkal szálltak versenybe a középiskolások a győzelemért és a felvételi pluszpontokért a Debreceni Egyetem Gazdaságtudományi Kar vetélkedőjén. A győztes csapat tagjai európai tanulmányutat nyertek és ötven pontot a felvételihez.
01 dec
Szakkollégisták tudományos tanácskozása
Őszi Tudományos Hallgatói Konferenciát tartott a Debreceni Egyetem Hatvani István Szakkollégiuma pénteken. A debreceni szakkollégisták mellett több más egyetemről is érkeztek hallgatók a DAB Székházba, ahol hét szekcióban, 65 előadáson mutatták be kutatási eredményeiket.

Oldalak

Tisztelt Felhasználó!

 

A Debreceni Egyetem kiemelt fontosságúnak tartja a rendelkezésére bocsátott, illetve birtokába jutott személyes adatok védelmét. Ezúton tájékoztatjuk Önt, hogy a Debreceni Egyetem a 2018. május 25. napjától kötelezően alkalmazandó Általános Adatvédelmi Rendelet alapján felülvizsgálta folyamatait és beépítette a GDPR előírásait az adatkezelési és adatvédelmi tevékenységébe. A felhasználók személyes adatait a Debreceni Egyetem korábban is teljes körültekintéssel kezelte, megfelelve az érvényben lévő adatkezelési szabályozásoknak. A GDPR előírásait követve frissítettük Adatvédelmi Tájékoztatónkat, amelyet az alábbi linkre kattintva olvashat el: Adatkezelési tájékoztató. DE Kancellária VIR Központ

A tájékoztatót megismertem.